I czerwone szpilki

I czerwone szpilki

czwartek, 9 kwietnia 2015

Domowe cappucino oraz jak wygrać spieniacz do mleka

Cappucino, kawa z pianką idealnie pasuje do szarlotki, czekolady, kruchych ciasteczek, do wszystkich słodyczy jakie nam przyjdą do głowy i na jakie mamy dziś ochotę. Cappucino - włoska kawa pasuje na każdą okazję. Jak ja zrobić samemu?




Przygotuj:
- filiżankę ze spodeczkiem,
- spieniacz do mleka,
- świeżo zaparzone espresso lub napar z kawy mielonej,
- mleko, najlepiej 2%,
- możemy dodać również cukier według upodobań, cynamon, startą czekoladę lub kakao do dekoracji.

Dziś cappucino bez cukru, gdyż oboje z mężem nie słodzimy. Dodałam za to kostki czekolady. By było jeszcze milej udekorowałam naszą kawkę cynamonem, używając małego pomocnika ze zdjęcia poniżej.
  



Sposób przyrządzenia:
- zaparzamy kawę,
- spieniamy mleko i ostrożnie wlewamy na wierzch naszej kawy,
- dekorujemy.

Co zrobić gdy nie mamy spieniacza do mleka?
To bardzo proste:
- zaparzamy filiżankę kawy,
- 1/4 zaparzonej kawy wlewamy do słoika, dodajemy mleko, zakręcamy wieczko i wstrząsamy,
- gdy widzimy, że w słoiczku mamy już piankę,wlewamy ją do filiżanki,
- osoby, które lubią na słodko, mogą wsypać cukier, np. brązowy do słoiczka,
- dekorujemy.

Co zrobić, gdy nie mamy w domu nic do dekorowania?
Mój przyrząd do dekoracji jest plastikowy, ale można zrobić taki samemu, np. z papieru.


Co zrobić by mieć w domu spieniacz do mleka?

Promocja " Jacobs baw się kawą – kawowa kolekcja" aby móc odebrać nagrodę należy zakupić promocyjne opakowania kawy Jacobs o łącznej gramaturze minimum 1 kg kawy mielonej lub ziarnistej, lub minimum 0,4 kg kawy rozpuszczalnej oraz zachować paragon. Po okazaniu paragonu, opakowania, wieczka lub nakrętki wymieniamy na nagrody w wybranych salonikach prasowych na terenie całego kraju.

Promocja trwa do 31.05.2015

Nagrody:
– 60 000 x zaparzacz do kawy
– 50 000 x spieniacz do mleka
– 30 000 x zestaw: klips z miarką oraz zester
– 60 000 x szklanka Jaocbs

 Ja swój spieniacz odbieram jutro :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz