Strony
I czerwone szpilki
czwartek, 19 lutego 2015
Egzotyczna kawa na ostro - spicy exotic coffee
Czas na kawę, też tak macie, że bez kawy nie zaczynacie dnia?
Uwielbiam kawę o każdym smaku, ostatnio mąż na walentynki przygotował dla mnie specjalną kawę popołudniową, postanowiłam go tutaj pochwalić i podzielić się z wami przepisem, zwłaszcza, że przed podaniem zrobił również zdjęcie.
Kawa na ostro może nie przypaść każdemu do gustu, ale czy nie warto choć raz takiej spróbować???
Zrobienie kawy zazwyczaj zajmuje nam dosłownie chwilkę, w przypadku tej kawki jest tak samo. Zalewamy kawę rozpuszczalną gorącą wodą (oczywiście parząc kawę rozpuszczalną pamiętamy by odczekać kilka sekund po zagotowaniu się wody, by nie był to dosłowny wrzątek, tak jak w przypadku kawy parzonej).
Dodajemy składniki:
- szczypta chilli
- szczypta cynamonu
- świeży starty imbir - odrobinę
- skórka cytrynowa
- cukier (najlepiej brązowy) - dla osób, które słodzą
- śmietanka/mleczko - wedle gustu
Może jutro obudzimy się przy takiej kawie?
Etykiety:
chilli,
coffee,
cukier,
cynamon,
egzotyczna kawa na ostro,
imbir,
kawa,
kawa na ostro,
kawa z mlekiem,
mleko,
pyszna kawa,
skórka cytrynowa,
spicy exotic coffee
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz