I czerwone szpilki

I czerwone szpilki

czwartek, 19 lutego 2015

Egzotyczna kawa na ostro - spicy exotic coffee



Czas na kawę, też tak macie, że bez kawy nie zaczynacie dnia?

Uwielbiam kawę o każdym smaku, ostatnio mąż na walentynki przygotował dla mnie specjalną kawę popołudniową, postanowiłam go tutaj pochwalić i podzielić się z wami przepisem, zwłaszcza, że przed podaniem zrobił również zdjęcie.




Kawa na ostro może nie przypaść każdemu do gustu, ale czy nie warto choć raz takiej spróbować???



Zrobienie kawy  zazwyczaj zajmuje nam dosłownie chwilkę, w przypadku tej kawki jest tak samo. Zalewamy kawę rozpuszczalną gorącą wodą (oczywiście parząc kawę rozpuszczalną pamiętamy by odczekać kilka sekund po zagotowaniu się wody, by nie był to dosłowny wrzątek, tak jak w przypadku kawy parzonej).

Dodajemy składniki:
- szczypta chilli
- szczypta cynamonu
- świeży starty imbir - odrobinę
- skórka cytrynowa
- cukier (najlepiej brązowy) - dla osób, które słodzą
- śmietanka/mleczko - wedle gustu

Może jutro obudzimy się przy takiej kawie? 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz