I czerwone szpilki

I czerwone szpilki

czwartek, 19 lutego 2015

Kurczak z pikantnymi ziemniakami z piekarnika



Oto przepis na obiad "jednogarnkowy" - kurczak z piekarnika razem z pikantnymi ziemniakami w kostkę


1. Przyprawiamy mięso - według uznania, polecam przyprawić solą i lekko pieprzem, można też użyć gotowej przyprawy do kurczaka. Odstawić na 1 godziną do lodówki.

2. Ziemniaki obieramy, kroimy w średnią kostkę i przyprawiamy przyprawą do grilla, solą i lekko pieprzem, zamiast pieprzu można użyć gotowej przyprawy do ziemniaków. Obtaczamy pokrojone ziemniaki i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Im więcej przyprawy do grilla i więcej pieprzu, tym danie będzie bardziej pikantne.  Zalewamy wodą na ok 2/3 wysokości ziemniaków.

  

3. Przyprawione mięso układamy na ziemniaki. Wstawiamy do piekarnika na około 1,5 godziny.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz