Dziś szybki sernik na zimno idealny
do popołudniowej kawy
Sernik
na zimno
1 kg sera
3 galaretki wiśniowe
3 galaretki agrestowe
2 galaretki truskawkowe
1 śnieżka na wodę
Wykonanie:
1. Rozpuszczamy wiśniowe galaretki w 4 szklankach wody.
2. To samo robimy z galaretkami agrestowymi.
3. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Czekamy, aż się lekko stężeją.
4. Ubijamy śnieżkę na wodę w 0,5 szklanki mleka (zamieniona woda na mleko daje lepszą konsystencję).
5. Dzielimy na 2 miski, do jednej dodajemy tężejące galaretki wiśniowe, a do drugiej agrestowe. Miksujemy, dodając po pół kilograma sera.
6. Tak przygotowane masy wylewamy na blachę, zaczynając od wiśniowej. Na koniec wylewamy tężejącą galaretkę truskawkową.
Możesz też udekorować ciasto owocami i dopiero zalać galaretką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz